OBA

Országos Betétbiztosítási Alap

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) Magyarországon a hitelintézetek betéteseinek védelmére a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény által létrehozott alap.

A betétbiztosítás összege 2004. május 1-jétől 3 millió forintról 6 millió forintra nőtt. 2008. október 15-től 13 millió forintra emelkedett a kártalanítási összeghatár, amely személyenként és hitelintézetenként számítandó. Az ún. önrész megszűnik az 1 millió forint feletti betétrészre vonatkozóan. A betétbiztosítás továbbra is egyaránt vonatkozik a természetes személyekre, a jogi személyekre és a nem jogi személyekre. A betétesnek történő kártalanítás bizonyos értékhatár felett 10% betétesi önrész figyelembe vételével történik.

A törvény értelmében a 100.000 EUR az az összeg, amit az OBA egy banki ügyfélnek maximálisan kifizethet. Ebbe beletartozik a folyószámlára befizetett tőkeösszeg, a banki papírok, kötvények, lekötött betétek, stb.

Országos Betétbiztosítási Alap
FinEx Akció!

Ne maradjon le a Financial Expert akciójáról.

Vegye igénybe bármelyik Ingyenes ügyféltájékoztatási és ügyintézési szolgáltatásunkat (Lakástakarék, Hitel, Személyi kölcsön, Biztosítás) és megajándékozzuk egy 100.000 Ft kedvezményre jogosító Üdülési Utalvánnyal. (nem sorsolás, mindeki kap)

Ne maradjon le, az akció csak korlátozott ideig érhető el, kizárólag a honlapon keresztül történő jelentkezéssel.